Manifest tegen schrappen artikel 13 en voor behoud keuzevrijheid

25-11-2014

Op 9 december aanstaande beslist de Eerste Kamer over de wijziging van artikel 13 van de zorgverzekeringswet. In een laatste poging om deze wetswijziging tegen te houden  heeft een groot aantal organisaties het Manifest ‘Voor een vrije artsenkeuze’ opgesteld. 

Het Manifest is opgesteld door het Comité Vrije Artsenkeuze. In dit Comité participeren onder andere de Consumentenbond, AbvaKabo FNV en de VvAA. Een groot aantal organisaties, waaronder de NVGzP is uitgenodigd om het Manifest te ondertekenen. Het Manifest zal op 8 of 9 december worden aangeboden aan de Eerste Kamer. Eerder publiceerde het Comité reeds een paginagrote advertentie in de landelijke dagbladen.

In het zorgveld en onder burgers is veel weerstand tegen de voorgestelde wijziging van artikel 13. Als de wijziging doorgaat, hoeven zorgverzekeraars zorg door niet-gecontracteerde zorgverleners niet langer te vergoeden. Daarmee vervalt het recht van patiënten om een eigen zorgverlener te kiezen. Bovendien krijgen zorgverzekeraars dan nog meer macht in de onderhandeling over vergoedingen en contracten.

Klik hier om het Manifest te down.

Heb jij de petitie voor behoud van keuzevrijheid al getekend? Klik hier

Zie ook:

 

 

 

 

One thought on “Manifest tegen schrappen artikel 13 en voor behoud keuzevrijheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.