Manifest '1001 Kritieke Dagen'

05-10-2015

Een gezonde emotionele ontwikkeling in de prenatale fase en de eerste twee levensjaren van het kind zijn cruciaal. Dat is de kern van het manifest ‘1001 kritieke dagen’ dat op 5 oktober tijdens de Voor de Jeugddag door Marja Rexwinkel werd overhandigd aan Victor Everhardt, voorzitter van de subcommissie Jeugd van de VNG.

Het manifest is ontwikkeld naar voorbeeld van Groot Brittannië. Politici van verschillende politieke partijen hebben daar het initiatief genomen voor het rapport Building Great Britons en het manifest 1001 Critical Days. Een visie voor het leveren van ondersteuning en hulp in de UK, waarbij de morele, wetenschappelijke en economische effecten van het belang van conceptie tot 2 jaar centraal staat.

Preventie en vroegtijdige interventie in deze fase beïnvloedt niet alleen deze generatie maar ook de volgende, en kan de intergenerationele cirkel van ervaringen die een ongunstige invloed hebben in de kindertijd doorbreken.

In Nederland is het initiatief voor het manifest genomen door NIP, NVO, DAIMH en Babywerk en is mede-onderschreven door de NVGzP.

Ook je steun betuigen aan het Manifest? Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.