Maak jij al gebruik van de juridische helpdesk?

03-09-2020

De NVGzP/VvAA juridische helpdesk biedt juridisch advies bij kwesties die te maken hebben met je beroepsuitoefening of praktijkvoering, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht, zorgverzekeringsrecht of gezondheidsrecht.  

Om als NVGzP-lid gebruik te kunnen maken van de juridische helpdesk, dien je (kennismakings)lid te zijn van VvAA. Als de jurist in het eerste mondelinge adviesgesprek inschat dat advies meer dan 20 minuten zal kosten, zal hij/zij dit aangeven en een schriftelijk voorstel doen voor het uitbrengen van een advies tegen betaling met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten. Dit geldt niet voor leden die bij VvAA een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten en indien het probleem onder de dekking van deze verzekering valt.

Heb je een vraag voor de NVGzP/VVAA juridische helpdesk? Neem dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur telefonisch contact op via het telefoonnummer 030-2474999. Je krijgt dan direct een jurist aan de lijn. Aan het begin van het gesprek vermeld je je lidmaatschap bij de NVGzP. Indien er sprake is van een specialistische vraag, dan word je doorverbonden naar een gespecialiseerd jurist of er wordt een terugbelafspraak gemaakt.

NVGzP-leden die geen lid zijn van VvAA en gebruik willen maken van de juridische helpdesk, kunnen: zich aanmelden voor een gratis VvAA-kennismakingslidmaatschap van één jaar (normale prijs € 39,-). Daarna betaal  je € 24 voor een jaarabonnement op de juridische helpdesk.

Voor NVGzP-leden die geen lid of kennismakingslid zijn van VvAA en geen abonnement hebben op de juridische helpdesk, kost een inleidend advies van de juridische helpdesk van maximaal 20 minuten € 85,- ex. BTW. Als er behoefte is aan een uitgebreider advies, zal de jurist hiervoor een schriftelijk voorstel doen met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten. Ook in dit geval is een uitgebreider advies tegen betaling mogelijk.

Lees hier meer over de NVGzP/VvAA juridische helpdesk