Let op: kwaliteitsstatuten 1.0 en 2.0 verlopen op 31-12-2022

23-11-2022

Vanaf 1 januari 2023 is alléén nog een kwaliteitsstatuut op basis van het format LKS versie 3.0 geldig. Vanaf die datum mag je, zonder goedgekeurd kwaliteitsstatuut 3.0, geen zorg meer leveren binnen de Zorgverzekeringswet. Met het goedgekeurde kwaliteitsstatuut op basis van de formats versie 1.0 of 2.0 kun je zorg declareren tot en met 31 december 2022. Dit geldt zowel voor vrijgevestigden als voor instellingen.

Wat is de versie van mijn kwaliteitsstatuut?De versie van het kwaliteitsstatuut, is na inloggen op www.ggzkwaliteitsstatuut.nl, te vinden op de pagina ‘statuut inzien’. In de tabel zie je in de kolom ‘format type’ in de bovenste regel het meest recente format van je kwaliteitsstatuut. Als hier een ‘C’ staat, beschik je over een kwaliteitsstatuut in het format 3.0. Format A en B staan voor eerdere versies. Als je je kwaliteitsstatuut wilt omzetten naar format C, moet je het statuut aanpassen en opnieuw laten toetsen voor 31 december 2022.

Invulhulp kwaliteitsstatuut vrijgevestigdenOm vrijgevestigde zorgaanbieder te helpen bij het invullen van de nieuwste versie van het kwaliteitsstatuut 3.0, kun je gebruik maken van de invulhulp (alleen voor leden op het ledenportaal en ook beschikbaar op mijnnip.nl). De invulhulp helpt je bij het interpreteren van de tekst en geeft aan waarop getoetst wordt als je je kwaliteitsstatuut aanbiedt bij GGZ Kwaliteitsstatuut.

Handige linksWe hebben ook een aantal handige links op een rijtje gezet om je te helpen bij het invullen en aanbieden van je kwaliteitsstatuut.