Klinisch Psycholoog; specialist in complexiteit

12-02-2020

 

Klinisch psychologen zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van complexe problematiek. Denk hierbij aan complexe persoonlijkheidsstoornissen of problemen die samenhangen met zware lichamelijke ziekte. Vaak gaat het om patiënten voor wie standaard psychologische behandelingen tekortschieten, of niet bestaan. De klinisch psycholoog is expert op het gebied van complexe diagnostiek. Deze beheerst een breed repertoire aan behandeltechnieken. Zo is elke klinisch psycholoog tevens volledig geschoold als psychotherapeut.

NVGzP-bestuurslid Joost Walraven (klinisch psycholoog) gaf onlangs aan in een interview in het magazine ‘De Psycholoog’. In mei vorig jaar werd Joost directeur Zorg en behandeling van de Penitentiaire Inrichting Zwolle (PI Zwolle). Dat is normaal gesproken een functie waar psychiaters voor worden aangenomen. Dat hij als eerste klinisch psycholoog op die positie is gekomen, vervult hem met trots. Hij gelooft dat psychologen een meerwaarde kunnen hebben op zulke plekken. En de omgeving past bij hem. In het interview spreekt hij over de kracht van psychologen, hun potentiële zwakte en zijn voorkeur voor werken op het scherpst van de snede. Klik hier voor het hele interview. De link naar het platform van het magazine De Psycholoog vind je hier.

Van nieuwsgierigheid naar wetenschap!
Denk je erover om na je masterstudie en gz-opleiding door te leren voor klinisch psycholoog? Speciaal voor psychologiestudenten, young professionals  en gz-psychologen (of in opleiding daartoe) organiseert de NVGzP samen met de RINO Groep op 10 maart 2020 in Utrecht het symposium ‘Van nieuwsgierigheid naar wetenschap’. Grote namen uit het werkveld komen in een interactieve DWDD-setting vertellen over hoe zij de wetenschap ervaren. Dat wetenschap meer is dan SPSS en ook heel grappig, spannend en verbindend kan zijn! Kom naar dit symposium en hoor waarom doorleren voor klinisch psycholoog een goede keuze is!

Meld je nu kosteloos aan via het inschrijfformulier