Jan Walburg nieuwe voorzitter VGCt

19-06-2014

Jan Walburg is benoemd tot nieuwe voorzitter van de VGCt. Hij volgt op 10 oktober Kees Hoogduin op, die het voorzitterschap de afgelopen jaren vervulde.

Jan Walburg (1949) is momenteel Bijzonder hoogleraar Positieve Psychologie aan de Universiteit Twente. Van 2003 tot 2014 is hij Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut geweest.  Walburg: “Ik heb een langdurige affiniteit met de cognitieve gedragstherapie die begonnen is met de opleiding Gedragstherapie, na mijn studie Klinische Psychologie. Nu ben ik hoogleraar positieve psychologie, een onderdeel van de psychologie die de principes van de gedragstherapie toepast om bloei van mensen te bestuderen en te bevorderen. Ik heb belangstelling voor de cognitieve gedragstherapie omdat die wetenschappelijk bewezen interventies toepast.”

Uitdagingen in de GGz

 “De geestelijke gezondheidszorg staat voor een aantal grote uitdagingen. Zoals de ambulantisering en de ontwikkeling van de basis GGz. In dat veranderingsproces is het belangrijk om effectief gebleken interventies zowel in de basis GGz, in de specialistische GGz als in de jeugdzorg een stevige plaats te geven. Ook bij een onderwerp als zelfmanagement heeft de cognitieve gedragstherapie naar mijn idee veel te bieden.”, aldus Walburg. 

Over zijn visie voor zijn bestuurstermijn zegt Walburg het volgende: “Ik wil graag de komende drie jaar mijn bijdrage gaan leveren aan goede zorg voor mensen met psychische problemen en stoornissen met een duidelijke positie van de cognitieve gedragstherapie en de leden van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.