Jaarcongres KP KNP: aanmelding geopend, NVGzP-leden € 50 korting

12-01-2016

Afgelopen week is de aanmelding geopend voor het jaarcongres klinisch psycholoog klinisch neuropsycholoog op 8 april aanstaande. NVGzP-leden krijgen € 50 korting op de toegangsprijs. 

Thema van het congres is klinisch redeneren en shared decision making. Binnen de gespecialiseerde GGZ komen klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen steeds meer in de rol van regiebehandelaar en regisseur van diagnostiek en behandeling. Voor deze rol van ‘playing captain’ zijn klinisch redeneren en shared decision making belangrijke gereedschappen.

Keynote sprekers zijn Cilia Witteman, Bas Haring en Jim van Os. Witteman zal de algemene inleiding op de dag geven en vooral stil staan bij klinische besliskunde, oordelen en beslissen. Bas Haring zal de filosofische kant benadrukken en Jim van Os is gevraagd zijn ‘tegendenkkracht’ te tonen over maatschappelijk-politieke en behandelinhoudelijke ontwikkelingen binnen de GGZ.

Dit thema zal ‘s middags in de workshops verder behandeld worden. Daarnaast staat onder andere een discussie op het programma met de voorzitters van de P3NL-verenigingen over de maatschappelijke positie van de psychologie: wie houdt de psychologie ‘gevangen’? Hoe komen we op één lijn met ons beroep?

Het congres vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Wetenschapsbevordering Klinisch psycholoog & Klinisch Neuropsycholoog.

Oproep RINO Groep posterprijs

Klinisch psychologen, klinisch neuropsychologen en gz-psychologen in opleiding tot specialist worden uitgenodigd een poster te maken over lopend of afgerond wetenschappelijk onderzoek. We dagen je uit vóór 1 maart 2016 een posterpresentatie te mailen naar maarten@zonderzorg.nl. Aan de maker van de beste poster wordt door de RINO Groep een posterprijs uitgereikt. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000. Zij die een poster mogen presenteren, betalen een sterk gereduceerde toegangsprijs van € 100,- voor het congres. Klik hier voor meer informatie.

[cd_button text=”Klik hier voor info en aanmelding” link=”https://www.zonderzorg.nl/pages/nl/jaarcongres” size=”button-normal” precolor=”button-green”][/cd_button]
[cd_text]

[/cd_text]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.