Iva Bicanic wint P3NL-prijs!

06-10-2020

Iva Bicanic wint de P3NL-prijs, voor haar uitzonderlijke inzet voor goede psychologische hulp voor slachtoffers van seksueel geweld. Haar onderscheidend vermogen is groot, met haar niet aflatende drive en energie geeft ze openheid over wat er speelt in de samenleving rond misbruik en seksueel geweld. Daarbij geeft ze aan dat de juiste psychologische hulp noodzakelijk is en inspireert ze andere gedragsdeskundigen.

Uitreiking op 30 oktober
De P3NL-prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Met de prijs wil P3NL vakmensen belonen én aanmoedigen die het vakgebied van de psychologische en pedagogische zorg op een betrokken, positieve, innovatieve en kwalitatief hoogstaande manier op de kaart zetten. De uitreiking van de prijs vindt op 30 oktober plaats tijdens het P3NL-webinar.

Zo goed en zo snel mogelijk helpen van slachtoffers van seksueel geweld
Iva werd, mede op voordracht van de NVGzP, door de jury en het bestuur van P3NL unaniem tot winnaar gekozen. Iva zet zich met veel energie en toewijding in voor slachtoffers van seksueel geweld en laat daarbij de meerwaarde zien van goede psychologische zorg. Haar inzet heeft geleid tot zestien gespecialiseerde centra in Nederland (www.centrumseksueelgeweld.nl). Ook werkt ze als therapeut, docent en onderzoeker, treedt ze op in de media en is ze actief op social media. Al dit werk staat in het teken van het zo goed en zo snel mogelijk helpen van slachtoffers van seksueel geweld, het op gang brengen van het maatschappelijk gesprek en het verspreiden van kennis over de noodzaak van goede psychologische behandeling en de schade van victim blaming.

De aandacht die Iva vroeg voor kinderen in een onveilige thuissituatie tijdens de lockdown en sluiting van de scholen, heeft geleid tot een video-brief getiteld #nietjouwschuld van bekende Nederlanders aan kinderen die thuis seksueel misbruik meemaken. Een mooi voorbeeld van het gebruik van social media en het bereiken van een groot en jong publiek zijn de vlogs die Iva heeft gemaakt voor het Centrum Seksueel Geweld.

Op 30 oktober neemt  Iva Bicanic de prijs in ontvangst tijdens het P3NL-webinar Aansluitend aan de uitreiking houdt Iva een lezing, waarin ze een nieuw idee voorlegt ter verbetering van het huidige zorgaanbod voor slachtoffers van seksueel misbruik.

P3NL-kennisagenda
Professionals in de psychologische en pedagogische zorg zijn van harte welkom om dit webinar bij te wonen. Naast de uitreiking van de prijs en de lezing door Iva, presenteert P3NL tijdens dit webinar ook haar kennisagenda. In de kennisagenda zijn de tien belangrijkste kennishiaten vanuit de praktijk verzameld. Deze tien onderwerpen vragen om meer wetenschappelijk onderzoek vanuit de praktijk, zodat psychologische en pedagogische professionals met de resultaten van dit onderzoek hun zorg verder kunnen verbeteren.

Aanmelden en informatie
Praktische informatie over het webinar:
Webinar via Zoom
Vrijdag 30 oktober
14.30 – 16.00 uur
Inschrijven via www.p3nl.nl/webinar
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden