Iva Bicanic neemt P3NL-prijs in ontvangst

03-11-2020

Op vrijdag 30 oktober organiseerde P3NL haar jaarlijkse P3NL-middag, dit jaar in de vorm van een webinar. Ruim 100 mensen namen deel. Je kunt het webinar hier terugzien. Iva Bicanic nam de P3NL-prijs in ontvangst en gaf een inspirerende lezing met als titel: ‘seksueel misbruik schaakmat zetten’.

Iva Bicanic neemt P3NL-prijs in ontvangst
Marc Verbraak, voorzitter van P3NL, heeft de P3NL-prijs uitgereikt aan Iva Bicanic. Marc zei hierover: ‘Iva wint de prijs omdat zij zich met veel energie en toewijding inzet voor slachtoffers van seksueel geweld en hiermee de meerwaarde laat zien van goede psychologische zorg. Ze is hiermee een inspiratiebron voor veel professionals’.

Iva is vereerd met de prijs, en de erkenning die ze hiermee van vakgenoten krijgt. ‘Het beeldje dat ik heb gewonnen heet ‘gebundelde samenwerking’. Zo zie ik dit ook; deze prijs is van ons allemaal. Van professionals die zich met dit thema bezighouden, maar ook van de slachtoffers die zich laten horen. Seksueel geweld wil in het donker kruipen. We moeten dit steeds in het licht brengen en zo het thema onder de aandacht houden. Dat lukt alleen als je samenwerkt.’

Seksueel geweld schaakmat zetten
Iva hield vervolgens een inspirerende voordracht, waarin ze het idee presenteerde om slachtoffers van seksueel misbruik na behandeling in de GGZ een jaarlijkse check-up te geven. Je kunt de voordracht van Iva hier terugkijken.