Internationaal congres gedragstherapeuten in Den Haag: unieke kans om te leren van toponderzoekers en -clinici

05-06-2014

Meer dan tweeduizend deelnemers worden er verwacht op het 44ste Europese congres voor cognitieve gedragstherapie, dat van 11 tot 13 september plaatsvindt in Den Haag. Wie zich voor 16 juni aanmeldt ontvangt tot € 75 vroegboekkorting.

Of het nu gaat om de cognitief-gedragstherapeutische behandeling van verslaving, angststoornissen, OCD en aanverwante stoornissen, stemmingsstoornissen, eetstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, kinderen en adolescenten of ouderen. Alles komt aan bod tijdens dit congres.

Bridging the gap between science and practice

Met het thema ‘CBT, Bridging de gap between science and practice’ ligt de nadruk op evidence-based practice, training van therapeuten, verspreiding van resultaten van klinisch relevante studies, de voor-en nadelen van technologische innovaties in CGt, zoals internettherapie, virtual reality, gebruik van gaming in de therapie.

Meer dan 100 programma-onderdelen 

De wetenschappelijke commissie onder voorzitterschap van Paul Emmelkamp is trots op de hoge kwaliteit van het programma dat zij onlangs hebben samengesteld. Naast achttien keynotes hebben de deelnemers de keuze uit meer dan 100 symposia, workshops, lezingen, openbare supervisies en paneldiscussies. Daarnaast is er een ‘E-market of innovations in E-mental health’ waar deelnemers kunnen ervaren wat recente en innovatieve ontwikkelingen in de cognitief gedragstherapeutische setting kunnen betekenen. Denk hierbij aan apps, online CGt, virtual reality, Cognitive Bias Modification training, gaming en simulaties. Zie voor het volledige programma  eabct2014.org  Accreditatie is aangevraagd bij het NIP, NIP/NVO, FGzO, NVvP en de VGCt.

Het 44e EABCT Congres wordt georganiseerd door de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). Wie zich vóór 16 juni aanmeldt ontvangt tot € 75,- vroegboekkorting.

Klik hier voor aanmelding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.