Oprichting Platform Gezondheids- en Medische Psychologie (PGMP)

30-09-2019

Hoogleraren Gezondheidspsychologie en Medische Psychologie bundelen krachten

De invloed van onze gedachten, gevoelens en gedrag op gezondheid en ziekte bestuderen we met vakgebieden zoals de Gezondheidspsychologie (bijv. hoe voorkom ik door een gezonde leefstijl chronische ziektes) en Medische Psychologie (bijv. hoe kan ik met een chronische ziekte zoals kanker leren omgaan). Omdat beide vakgebieden steeds meer naar elkaar toe groeien, heeft een aantal hoogleraren op dit gebied het initiatief genomen voor het nieuwe Platform Gezondheids- en Medische Psychologie (PGMP).

Tijdens het 25-jarig jubileum van de Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP) op 27 september jl. is dit initiatief met enthousiasme ontvangen.

Het doel van het platform is om het beleid op het gebied van onderzoek, onderwijs en pati├źntenzorg op elkaar af te stemmen en de zichtbaarheid van deze vakgebieden te vergroten. Op termijn kunnen hier aanvullende doelen aan gekoppeld worden, zoals het organiseren van nationale en internationale congressen.

Alle verenigingen en netwerken die op dit gebied actief zijn, worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit netwerk.