Hoe overleef ik de Basis GGZ? NVGzP Symposium 25 juni

10-04-2014

De invoering van de Basis GGZ betekent voor psychologen in de GGZ een lawine van veranderingen. Hoe kun je als gz-psycholoog of specialist inspelen op de nieuwe situatie: bedrijfsmatig het hoofd boven water houden, en goede zorg blijven bieden aan je cliënten? Welke aanpassingen zijn nodig, en welke nieuwe kansen biedt de Basis GGZ voor gz-psychologen? Dit zijn de vragen die op dit symposium aan de orde komen. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met Cure and Care Development.

Een greep uit de sprekers en onderwerpen:

  • Peter Bakker, een van de architecten van de ‘integrale zorgproducten’, over achtergrond en basisgedachte van de Basis GGZ;
  • Jim van Os, auteur van ‘De DSM-5 voorbij’, over zin en onzin van DSM-diagnoses en zorgzwaartemodellen;
  • Marc Verbraak, voorzitter NVGzP, over de basis GGZ als kans voor gz-psychologen;
  • Sophie van Kan, zorgmakelaar GGZ, over contractering en zorgverzekeraars;
  • Paul Rijnders over effectief behandelen in 5, 8 of 11 zittingen;
  • Frits Bosch over samenwerking met huisartsen;
  • discussie tussen Joost Walraven en Rob Laane (VGZ) over evidence based of insurance based werken in de GGZ.

Het symposium vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht en begint om 13 uur. Aansluitend aan het symposium vindt de ledenvergadering van de NVGzP plaats; aanvang 19.30 uur.

De kosten voor het symposium bedragen € 195,– voor leden NVGzP en € 225,– voor niet-leden. Dit is inclusief lunch, avondmaaltijd en een exemplaar van het nieuwste boek van Jim van Os, De DSM-5 voorbij. Persoonlijke diagnostiek in de nieuwe GGZ. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.