''Herstel voor iedereen": 30 procent meer herstel voor EPA-patiënten

25-01-2016

Binnen drie jaar dertig procent meer herstel voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Dat is de ambitie van het nieuwe GGZ-platform ‘Herstel voor iedereen‘, dat  deze maand is opgericht.

Het Platform is een initiatief van een groep bewogen professionals en bestuurders in de GGZ, onder wie Ariëtte van Reekum (GGZ Breburg), Kees Lemke (GGNet), Elsbeth de Ruyter (GGZ inGeest), Marijke van Putten (GGZ Noord Holland Noord) en Philippe Delespaul (Mondriaan en Universiteit Maastricht).

Doel van het Platform is om een actieve en inspirerende werkplaats te bieden voor bestuurders in de GGZ. Op het Platform kunnen bestuurders actieplannen en ideeën uitwisselen, elkaar adviseren en resultaten uitwisselen. Daarnaast gaat het Platform een monitor ontwikkelen om de effecten van actieplannen in kaart te brengen.

Koplopers in het Platform zijn GGNet, GGZ Noord Holland Noord en Altrecht. In mei zullen zij een presentatie geven van een aantal concrete plannen voor bevordering van het herstel van chronische patiënten. Volgens de initiatiefnemers van het Platform hebben al meer dan twintig andere instellingen belangstelling getoond voor aansluiting bij het Platform.

Na De Nieuwe GGZ en Maak je HART voor de GGZ is het Platform het derde initiatief  voor vernieuwing in de GGZ dat de afgelopen maanden is gelanceerd.

Meer informatie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.