Herstel na angst en depressie met de StayFine app en via de StayFine lijn

03-07-2020

Wat kunnen we jongeren bieden nadat ze voldoende hersteld zijn van depressie en/of angst? Tot op heden is er nog geen effectieve interventie voor terugvalpreventie. De kans op terugval wordt geschat op 60% na 3 jaar. Een veel te grote kans. Om hier verandering in te brengen is het StayFine project opgezet.

StayFine lijn
Een nieuw initiatief van het project is de StayFine lijn (06-13902366). Jongeren kunnen vrijblijvend contact opnemen voor een luisterend oor of advies. Onderzoekers en behandelaren staan telefonisch klaar van maandag t/m donderdag. Op deze manier wordt herstel na angst en depressie steeds beter bespreekbaar.

De StayFine lijn in het kort:

 • Voor jongeren (van 13 t/m 21 jaar)
 • Die ooit angst en depressie hebben gehad en nu zorgen hebben over herstel
 • Voor tips en adviezen
 • Bereikbaar via 06-13902366 op maandag t/m donderdag:
  • Maandag 13:00-17:00
  • Dinsdag 9:00-16:00
  • Woensdag 9:00-17:00
  • Donderdag 9:00-12:00
 • Meer informatie via www.stayfine.nl/stayfinelijn/

StayFine app
Met de StayFine app monitoren jongeren zichzelf. Ze checken via de app met tussenpozen hoe het gaat. Zo kan snel gesignaleerd worden of de klachten terugkomen en of iemand opnieuw hulp nodig heeft. De helft volgt ook modules gericht op positieve gevoelens en gedachten onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. De modules zijn gebaseerd op Preventieve Cognitieve Therapie (PCT) en CGT-principes zoals exposure en activatie aangepast voor terugvalpreventie. Ook bevatten de modules elementen uit positieve psychologie zoals well-being. PCT is werkzaam bij volwassenen met depressies tot 10 jaar later.

De StayFine app wordt op werkzaamheid getest in wetenschappelijk onderzoek. Jongeren worden 3 jaar gevolgd om de langdurige effecten van de app te kunnen onderzoeken. Uit het onderzoek met de app wordt duidelijk of het monitoren en/of de interventie ook voor jongeren werkt.

Bellen of aanmelden?
Jongeren kunnen bellen met de StayFine lijn via 06-13902366.

Jongeren van 13 t/m 21 jaar die zijn hersteld van angst en/of depressie komen in aanmerking om de app te testen. Aanmelden kan via info@stayfine.nl of via de StayFine lijn: 06-13902366.

Lees hier meer informatie of check ook eens de website: www.stayfine.nl.