Gz-opleidingsplaatsen: toewijzingsvoorstel en overzicht

30-08-2017

Afgelopen week publiceerde TOP het definitieve toewijzingsvoorstel voor de opleidingsplaatsen van gz-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen in 2018. Maar hoe komt de toewijzing tot stand? En hoe wordt een plek vervolgens ingevuld? De NVGzP heeft de ingewikkelde procedures samen in een overzicht gezet.

Het voorstel van TOP is gericht aan het ministerie van VWS, die op basis daarvan een verdeelplan opstelt. Hier vind je een link naar de publicatie van TOP: TOP nieuwsbrief 25 augustus 2017. Voor een helder overzicht van de procedures kun je terecht in ons overzicht: Toewijzing en invulling gz-opleidingsplaatsen. In dit model kun je snel zien wie wat moet doen om te komen van een schatting van de opleidingsbehoefte naar een psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog.

Natuurlijk is het model een beknopte weergave. Voor een precieze beschrijving van de procedures en voorwaarden kun je terecht op de websites van de betrokken organisaties. In het overzicht vind je de links. Zodra de procedures gewijzigd worden zullen we het overzicht daarop afstemmen.