Geslaagd Webinar Corona en medische psychologie

30-03-2020

De Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologen en haar specialismen (NVGzP) organiseerden op vrijdagmiddag 27 maart 2020 voor hun leden een webinar over Corona en medische psychologie.

Meer dan 700 collega-psychologen logden in, dus we kunnen wel stellen dat er behoefte was aan het uitwisselen van deze informatie. In dit webinar hebben collega’s uit diverse ziekenhuizen uit het zuiden van het land gesproken over hun ervaringen met het Corona-virus tot nu toe. Gezien de ervaring die zij de afgelopen weken hebben opgedaan, kunnen zij de collega’s in de rest van het land behulpzaam zijn.

Aan bod kwam: hoe is de psychosociale zorg georganiseerd, wat zijn de do’s and don’ts, hoe ondersteun je elkaar? Ook werden vragen van deelnemers beantwoord.

Belangrijke les: geen psychologische debriefing, maar laagdrempelig aanwezig zijn en psycho-educatie geven. Het webinar is hier terug te kijken. Op het besloten deel van onze websites zijn inmiddels de presentaties geplaatst. NVGzP-leden vinden deze op het portal.