FBZ-nieuws

21-02-2022

Mede namens NVGzP sluit FBZ grote cao’s in de zorg en sociaal plannen met werkgevers van instellingen overal in het land. Het laatste nieuws van FBZ:

Aftrap onderhandelingen nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten
Op 31 januari kwamen cao-partijen voor het eerst bijeen om te praten over de nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten. Deze cao voor 55.000 universiteitswerknemers die bij een van de 14 universiteiten in dienst zijn loopt 31 maart 2022 af.

Bij de aftrap hebben de onderhandeldelegaties van werkgevers (Universiteiten van Nederland) en werknemers (FNV, AC/FBZ, CNV Overheid en AOb) teruggeblikt op het vorige cao-proces om na te gaan waarmee rekening te houden bij de komende cao-ronde. Ook zijn al wat thema’s benoemd waarover afspraken gemaakt moeten worden in de nieuwe cao.

Partijen zijn bezig met de voorbereiding van hun inzet. AC/FBZ* heeft daarvoor afgelopen tijd input ontvangen vanuit de beroepsverenigingen met leden onder deze cao.

Het eerstvolgende overleg is gepland op 18 maart.

Oproep: doe mee aan het pensioenpanel en vul af en toe een poll in
Bouw jij pensioen op bij PFZW en ben je bereid mee te denken over wat nodig is voor een goed pensioen voor zorgprofessionals? Doe dan mee aan het pensioenpanel van FBZ en vul af en toe een online poll in en meld je aan.

Pensioen is salaris voor later. Dat klinkt ver weg, maar als je realiseert dat je gemiddeld een dag per week werkt voor je toekomstige inkomen, is het misschien niet zo’n gek idee mee te denken met de ins en outs van de nieuwe pensioenregeling. Dit jaar treedt de nieuwe pensioenwet in werking. In de aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel is FBZ een van de sociale partners die samen bepalen hoe de pensioenregeling er uit komt te zien. Ook meedenken? We stellen jouw aanmelding zeer op prijs.

Wie zitten er nog meer in het panel?
Het pensioenpanel bestaat uit zorgprofessionals in allerlei beroepsgroepen (FBZ bestaat uit 24 beroepsverenigingen) in verschillende leeftijds- en inkomensgroepen. De nieuwe regeling moet onder meer rekening houden met de inkomensbelangen van alle generaties. De jongere generatie is op dit moment ondervertegenwoordigd, dus we roepen ook professionals uit deze leeftijdscategorie op om zich aan te melden. Er is geen voorkennis nodig om mee te doen.

Ja, ik meld me aan