Even voorstellen

09-01-2019Op 1 januari jl. is Joost Kamoschinski gestart als beleidsmedewerker bij de NVGzP. Hieronder stelt hij zich voor.

Ik ben Joost Kamoschinski en sinds 1 januari 2019 aangesteld als beleidsmedewerker bij de NVGzP. Belangrijke drijfveren voor mij om bij de NVGzP te gaan werken, zijn: ondernemerschap, het nieuwe werken en de verschillende uitdagingen waarvoor de NVGzP als beroepsvereniging gesteld staat.

De afgelopen tien jaar werkte ik als beleidsadviseur bij GGZ Nederland, de werkgeversvereniging voor de GGZ en verslavingszorg. In eerste instantie heb ik mij beziggehouden met de lobby voor en ondersteuning van leden op het terrein van opleidingsbeleid. De laatste jaren lagen mijn werkzaamheden op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid; reductie dwang & drang, Argus, suïcidepreventie, medicatiebeleid, brandveiligheid en prestatie-indicatoren.

Mijn opleidingsachtergrond is ietwat divers. Na drie keer uitgeloot te zijn voor geneeskunde, heb ik mijn opleiding Medische Biologie afgemaakt. Na een tijdje in het onderzoek werkzaam te zijn geweest, heb ik mij via een masteropleiding en diverse werkervaringen gespecialiseerd in Human Resource Development-beleid binnen de gezondheidszorg. Uiteindelijk heb ik met deze competenties de overstap gemaakt naar de landelijke politiek.

Alhoewel (leuk en uitdagend) werk een belangrijk aspect is van mijn leven, heb ik gelukkig ook nog andere bezigheden: ik heb twee jonge kinderen en een (meestal) lieve vrouw. En in de rest van de tijd houd ik van fotografie, wandelen en muziek.

De eerste tijd zal ik mij bezighouden met de voortgang van lopende dossiers en kennismaken met leden en relevante stakeholders. Daarnaast zal ik ook meedenken hoe we de lobby en de ondersteuning van leden kunnen optimaliseren.

Het lijkt mij leuk om jou en anderen binnenkort te ontmoeten en te horen hoe jij aankijkt tegen de werkzaamheden van de NVGzP en ideeën daaromtrent. Mocht je mij willen bereiken, dan kun je dit doen via mail (jkamoschinski@nvgzp.nl) of via telefoon (06-38161678).