NVGzP-lezing 12 februari: "Laten we de zorgverzekeraar regeren?"

04-02-2015

Peter van Drunen

“De professional in de zorg wordt gemangeld door regels en beperkingen. Direct of indirect heeft dat alles te maken met de rol van zorgverzekeraars in de zorg. Als professionals moet we een manier vinden om ons daartegen te weer te stellen.” Aldus Edwin Brugman, die as. donderdag 12 februari de NVGzP-lezing zal verzorgen op de ledenbijeenkomst van de NVGzP.

Centraal thema van de lezing is de toenemende invloed van zorgverzekeraars en de positie van de professional in de zorg. Brugman (1968) is directeur Kennismanagement en Netwerken van de VvAA. Hij kreeg het afgelopen jaar bekendheid als een van de woordvoerders van de strijd tegen afschaffing van de vrije artsenkeuze. Volgens Brugman speelt de GGZ een ¬†belangrijke rol in deze discussie: ‘het lijkt wel alsof het Schippers vooral gaat om bezuinigingen in de GGZ”.

Naast de vrije artsenkeuze zal Brugman in zijn lezing ook ingaan op andere manieren waarop de rol van de professional in de zorg onder druk staat. “Waar het mij om gaat is hoe we weer ruimte ¬†kunnen krijgen voor professionale bezieling”.

De lezing begint om 18.30 uur en vindt plaats in De Witte Vosch in Utrecht. Aansluitend aan de lezing vindt de ledenvergadering van de NVGzP plaats. Inloop met lunchbuffet vanaf 17.30 uur.

De lezing en de ledenvergadering zijn alleen toegankelijk voor leden van de NVGzP.

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.