EABCT congres 2014 Den Haag: Internationale brug tussen wetenschap en praktijk

18-08-2014

Online-aanmelding tot 30 augustus

Van 11 t/m 13 september vindt in Den Haag het 44ste Congres plaats van de European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Het congres wordt georganiseerd door de VGCt, en vervangt het reguliere najaarscongres van de VGCt. Kom en ontmoet 1000 Nederlandse en 1000 Europese collega-psychologen tijdens congres, informatiemarkt, E-market of Innovations, feest of borrel.

‘Wij hebben van sprekers geëist dat ze de relevantie voor de praktijk van hun bijdrage aangeven.’, aldus Paul Emmelkamp, voorzitter van de wetenschappelijke commissie. ‘De inzendingen zijn van hoog niveau. Theoretische ontwikkeling is goed, maar er moet een brug geslagen worden naar de praktijk. Het is met name interessant voor gz-psychologen, klinisch psychologen en psychotherapeuten, want het sluit aan bij de ontwikkelingen binnen de Basis GGz. Extra pluspunt is dat het congres 21 punten voor je herregistratie oplevert.’

Alle nieuwe ontwikkelingen
Of het nu gaat om de cognitief-gedragstherapeutische behandeling van verslaving, angststoornissen, OCD en aanverwante stoornissen, stemmingsstoornissen, eetstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, kinderen en adolescenten of ouderen. Alles komt aan bod tijdens dit congres. Paul Emmelkamp: ‘Je bent in één klap op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de cognitieve gedragstherapie’.

Evidence-based practice
Paul Rijnders, voorzitter organisatiecommissie: ‘Het hele congres is gericht op evidence-based practice. Je kunt als practicus tijdens diverse programmaonderdelen, zoals ronde tafelgesprekken, openbare supervisie- en meet the expertsessies, de onderzoekers letterlijk ontmoeten. Je kunt je vragen stellen en met ze in discussie gaan.’

‘Naast gevestigde keynotesprekers komt er veel aanstormend talent, zoals Emily Holmes (bruggenbouwer tussen wetenschap en praktijk), Thomas Ehring (transdiagnostische benadering), Reinout Wiers (verslaving) en Adam Radomsky (angststoornissen). Wendy Silverman en Sheila Eyberg zijn toppers op het gebied van de kinder- en jeugdgedragstherapie. Deze doelgroep is vaak stiefmoederlijk bedeeld op andere congressen, maar komt in ons programma ruim aan bod’, vervolgt Emmelkamp.
>> bekijk programma op eabct2014.org 

E-market of Innovations in E-mental Health
‘Na het succes van de E-market tijdens het Nederlandse najaarscongres in 2013 introduceren wij deze nu internationaal. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van E-mental Health voor onder meer angst, depressie, verslaving, dwang en PTSS kun je tijdens het congres zien, horen en ervaren. Denk hierbij aan apps, online CGt, virtual reality, Cognitive Bias Modification training, gaming en simulaties. Ook keynote Gerhard Andersson, wereldwijd bekend op dit gebied, praat je bij over de nieuwste ontwikkelingen.’, aldus Paul Emmelkamp.

LET OP!
Online aanmelden is alleen tot 30 augustus mogelijk. Hierna is het nog wel mogelijk om je ter plekke aan te melden. Geen tijd voor het gehele congres? Schrijf je in voor één van de pre-congresworkshops op woensdag 10 september.
>> informatie, registratie en online aanmelden 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.