Dag Psychische Gezondheid 2014: nog steeds taboe op angststoornissen

08-10-2014

Er rust nog steeds een taboe op angststoornissen. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Fonds Psychische Gezondheid heeft laten verrichten. Bijna eenderde van de respondenten zou vrienden en familie liever niet vertellen over angstgevoelens of paniekaanvallen. Het onderzoek werd verricht als in het kader van de Dag Psychische Gezondheid, as. vrijdag 10 oktober. De dag staat ditmaal in het teken van angststoornissen. 

Ter gelegenheid van de Dag heeft het Landelijk Fonds een webdossier samengesteld over angst, met onder een een zelftest, tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Daarnaast zijn op de website de resultaten te vinden van het onderzoek.

Bijna één miljoen mensen lijden aan een angststoornis.  Uit het onderzoek blijkt dat slechts 8% van de Nederlanders weet dat angst zo’n veelvoorkomende stoornis is. Men denkt dat men het zou weten als iemand in de naaste omgeving een angststoornis zou hebben, maar  slechts een minderheid zou het aan zijn omgeving vertellen als het hem- of haarzelf overkwam.

Klik hier voor alle onderzoeksresultaten 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.