Crowdfunding voor juridische actie privacy

21-06-2015

Huisarts Chantal van ’t Zandt en advocaat Elly Koning zijn een actie beginnen om geld in te zamelen voor een kort geding tegen minister Schippers over betere bescherming van medische gegevens. Er hebben zich inmiddels al meer dan 200 donateurs gemeld. 

In een open brief aan Schippers eisen Van ’t Zandt en Koning dat de minister betere regels maakt over bescherming van de privacy van patiënten. De actie richt zich vooral tegen de slechte regels voor privacybescherming bij materiële controles. De gedragscode daarvoor is al in 2010 door het College Bescherming persoonsgegevens afgekeurd. De actievoerders eisen dat de minister voor 10 september met een wettelijke regeling komt. Zo niet, dan zullen zij een kort geding tegen de minister beginnen.

Om het kort geding en eventuele andere juridische procedures te bekostigen zijn de initiatiefnemers een fondswervingsactie begonnen. Het streefbedrag is € 24.300. Hiervan is inmiddels al eenderde binnen. Als het niet tot een kort geding komt, krijgen de donateurs hun geld terug.

Klik hier voor alle informatie over de actie. Doneren kan vanaf € 10.

Zie ook:

Artikel Medisch Contact over materiële controles

Uitzending Radar 18 mei 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.