Congres Personalized Mental Health – €74,- korting voor leden

16-08-2016

Psychologen op zoek naar de best passende behandeling

Elke cliënt met psychische klachten verschilt van de ander en toch krijgen ze vaak dezelfde therapie. Een deel van hen is bij zo’n interventie gebaat. Maar er is ook een groep bij wie de therapie niet óf juist averechts werkt. Het belang van individuele trajecten – therapie op maat – dringt steeds nadrukkelijker door. Personalized Mental Health staat in de belangstelling binnen de GGz. Zo vormt het onderwerp ‘De ontwikkeling van gepersonaliseerde GGz’ één van de twee pijlers van de wetenschapsagenda GGz, die Minister Schippers begin 2016 van de verschillende GGz partijen (waaronder het NIP) heeft mogen ontvangen en waarmee ZonMw in 2016 en 2017 aan de slag gaat.

De sector Gezondheidszorg van het NIP organiseert op 13 oktober 2016 een congres over Personalized Mental Health in de ReeHorst te Ede. Er zijn boeiende sprekers en interessante workshops voor psychologen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.

Belangrijke vraagstukken passeren de revue. Hoe kunt u de behandelingen per cliënt aanpassen, zodat het effect zo optimaal mogelijk wordt? Hoe meet u het effect van een behandeling die is toegepast op één cliënt? Hoe houdt u rekening met de doelen, ervaringen, sociale steun, cultuur en flexibiliteit van een cliënt om zo de beste zorg te bieden?

Ook werpen we tijdens het congres een blik op de toekomst van de psychologische zorg. Wat betekent Personalized Mental Health voor de inrichting van de psychologische zorg? Wat betekent het voor de manier van werken? Kan men zomaar afwijken van vaste professionele richtlijnen?

Het programma is gevarieerd. Met onder meer:

  • Keynotesprekers prof. dr. Marcus Huibers en prof. dr. Reinout Wiers.
  • Twee workshoprondes
  • Psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten.

Klik hier voor meer informatie

[cd_text]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.