Congres diagnostiek 12 oktober – € 35 korting voor NVGzP leden

17-05-2015

“Laat professionals hun werk goed doen!” Onder die titel organiseren Altrecht en Stichting Sympopna op maandag 12 oktober een congres over diagnostiek in de GGZ. NVGzP-leden krijgen € 35 korting op de toegangsprijs.

Psychodiagnostiek is een van de kerncompetenties van de gz-psycholoog en de klinisch (neuro)psycholoog. In de huidige tijd van bezuinigingen komt de diagnostiek echter steeds meer onder druk te staan. Dit congres probeert hier tegenwicht tegen te bieden. Centrale stelling van het congres: “Goede diagnostiek in de GGZ leidt tot goedkopere en betere zorg”.

Geavanceerde methoden van diagnostiek en indicatiestelling

Centraal op het congres staan geavanceerde diagnostische en indicatiestellende methoden. Hierbij worden de risico’s van zowel over- als onderbehandeling geïllustreerd. Daarnaast wordt het spanningsveld belicht dat bestaat tussen de professionele verantwoordelijkheid voor optimale diagnostiek, indicatiestelling en behandeling enerzijds, en de noodzaak van beheersing van kosten anderzijds.

In een Lagerhuisdebat wordt discussie gevoerd tussen diverse stakeholders in de gezondheidszorg die vanuit verschillende perspectieven op het genoemde spanningsveld in debat zullen gaan.

Het congres wordt afgesloten met een perspectief op de toekomst.

Het congres vindt plaats in de Reehorst in Ede. Het congres is onder geaccrediteerd door de FGzPt en het NIP. NVGzP-leden ontvangen € 35 korting op de toegangsprijs voor het congres.

Klik hier voor alle informatie over sprekers en programma en voor aanmelding voor het congres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.