Congres Body & Mind – € 50 korting voor NVGzP-leden

12-04-2015

Theo Bouman

Ondanks dat we met de mond belijden dat we niet (meer) in het dualisme tussen lichaam en geest geloven, gaan we nog steeds ofwel naar de psycholoog, ofwel naar de dokter. En ook daar in de spreekkamers viert hetzelfde dualisme hoogtij, waardoor te weinig patiënten de zorg krijgen die zij nodig hebben. Daar kan iets in veranderen, vandaar dat op donderdag 4 juni het Opleidingsinstituut PPO in Groningen  het landelijke congres “Body & Mindorganiseert. NVGzP-leden krijgen € 50 korting op de toegangsprijs. 

Tijdens dit congres worden psychische aspecten van lichamelijke klachten en lichamelijke aspecten van psychologische problemen verkend, waarmee het congres een brug wil slaan tussen de somatische en de geestelijke gezondheidszorg. Wat zouden medici moeten weten van psychologische factoren en wat zijn belangrijke somatische inzichten voor psychologen? Het congres is hiermee van meerwaarde voor veel disciplines, zoals psychologen, psychiaters, huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en paramedici.

Het ochtendprogramma bestaat uit drie plenaire lezingen. Prof.dr. Trudy Chalder (London) geeft onder meer een overzicht van cognitieve gedragstherapie bij het chronische vermoeidheidssyndroom. Prof.dr. Peter de Jonge, bespreekt de dynamische en (non) causale relatie tussen depressie en hart- en vaatziekte. Prof.dr. Joris Slaets benadrukt dat professionals in de zorg zich vooral richten op het beperken van negatief welbevinden en te weinig oog hebben voor het positief welbevinden.

Het middagprogramma bestaat uit acht parallelsessies, waarin op interactieve wijze door landelijke experts aandacht wordt besteed aan onderwerpen zoals methylfenidaat bij ADHD, een nieuwe kijk op onbegrepen lichamelijke klachten, hersentrauma, esthetische chirurgie en lichaamsbeeld, chronische vermoeidheid, en zelfregulatie en depressie bij chronische ziekten.

Het congres wordt afgesloten met een lezing van prof. dr. Douwe Draaisma over ‘Het brein als dromenwever: lichaam, geest en cultuur’.

Voor professionals in de gezondheidszorg is dit kortom een congres om niet te missen.

Klik hier voor  het volledige programma en aanmelding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.