Boostervaccinatie in de GGZ

13-12-2021

Medio november stuurde minister De Jonge een brief naar de Kamer over versnelling van de boostervaccinatie voor zorgpersoneel. In deze brief wordt vermeld dat onder meer het zorgpersoneel in de GGZ en in de GGZ-crisisdienst in aanmerking komt voor voorrang bij het booster-prikken. 

Prioritering boostervaccinatie intramurale setting
Tijdens de eerste vaccinatieronde, is zowel de intramurale GGZ (zowel personeel als cliënten) als de medewerkers op de crisisdienst, geprioriteerd in de vaccinatiestrategie. Ambulante zorgprofessionals lopen echter mee in de reguliere boostervaccinatie.

Wanneer en hoe kun je een oproep verwachten?

  • Ben je werkzaam in een ziekenhuis of revalidatie-instelling, dan word je door je werkgever uitgenodigd en gevaccineerd in het ziekenhuis.
  • Ben je werkzaam in een andere instelling voor (geestelijke) gezondheidszorg (of een andere zorgsector), dan word je via je werkgever uitgenodigd met een unieke code, waarmee je je kunt aanmelden op wachtrijbooster.nl
  • Ben je zzp-er, dan kan het zijn dat je wordt uitgenodigd door de werkgever waar je op dit moment werkzaam bent. Zzp’ers die niet via deze weg een uitnodiging krijgen, kunnen zich melden bij SoloPartners.
  • De boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden na de laatste coronavaccinatie(s) of besmetting gegeven worden.

Meer informatie
Meer informatie over de boostervaccinatie kun je hier vinden.

Klik hier voor de Richtlijn GGZ en corona.