Bied tijdig uw kwaliteitsstatuut aan

05-09-2016

Op 18 juli is de website www.ggzkwaliteitsstatuut.nl van start gegaan. Door u op deze website aan te melden, kunt u het format kwaliteitsstatuut downloaden en ingevuld weer opsturen. Vanaf 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders in de curatieve ggz onder zorgverzekeringswet verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken.

Een aantal van u zijn dan ook voortvarend van start gegaan. Iedereen die voor 1 september een ingevuld statuut heeft aangeboden, ontvangt uiterlijk 15 september per email het resultaat van de toets.

Extra aandacht voor het format

Naar aanleiding van de eerste ervaringen willen wij uw aandacht vragen voor het format. Om het format in te kunnen vullen, dient u te beschikken over het programma Acrobat Reader. De laatste versie van dit programma kunt u gratis downloaden en installeren door gebruik te maken van de volgende link: https://get.adobe.com/nl/reader/otherversions/. Als u het format heeft gedownload, vergeet u dan alstublieft niet het format eerst op te slaan voordat u uw gegevens invult. Mocht u dit niet doen, dan gaan uw gegevens verloren!

Wees op tijd

Wij verzoeken u om uw statuut tijdig aan te bieden. Op die wijze ontvangt u op tijd het resultaat van de uitgevoerde toets en kunt u, indien uw statuut niet is goedgekeurd, uw statuut aanpassen en nogmaals aanbieden. Wie voor 1 december het kwaliteitsstatuut aanbiedt, heeft voor 1 januari een reactie of deze is goedgekeurd.

Actueel kwaliteitsstatuut

Het is belangrijk dat u uw kwaliteitsstatuut actueel houdt en eventuele wijzigingen doorvoert. Het kwaliteitsstatuut op uw website of in uw praktijk dient altijd actuele informatie te bevatten.

Meer informatie of vragen?

Op deze website vindt u de veel gestelde vragen over het aanbieden van het format kwaliteitsstatuut: https://www.ggzkwaliteitsstatuut.nl/Home/Faq. Voor overige vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen via het emailadres helpdesk@ggzkwaliteitsstatuut.nl of via telefoon 088 – 126 39 15 (op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 15:00).

[cd_text]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.