Nieuwe uitgave NVGzP en NIP: Beroepsprofielen klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog

18-11-2015

Wat doet een klinisch psycholoog precies? En een klinisch neuropsycholoog? Wat is hun specifieke deskundigheid en waarin onderscheiden zij zich van de gz-psycholoog en de psychotherapeut? De onlangs verschenen beroepsprofielen van beide specialismen geven antwoord op deze vragen. De profielen zijn voor NVGzP-leden gratis te bestellen, niet-leden betalen € 5,50. 

De profielen moeten bijdragen aan betere positionering van de beide specialismen. Zij zijn van belang voor de beroepsgroep zelf, maar vooral ook voor de buitenwereld: beleidsmakers, directies van instellingen, zorgverzekeraars en verwijzers. Deze hebben vaak een slecht beeld van de meerwaarde en specifieke deskundigheid van klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. Met deze profielen is geprobeerd dit beeld te verhelderen.

Naast een algemene beschrijving van het beroep bevatten beide profielen portretten waarin een aantal vertegenwoordigers van het specialisme vertelt over hun werk als klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

De profielen zijn opgesteld door de commissie Beroepsprofiel van de Werkgroep Klinisch Psycholoog/Klinisch Neuropsycholoog, de voorloper van de afdeling specialismen van de NVGzP. In 2016 zal ook een beroepsprofiel van de gz-psycholoog verschijnen.

Bestellen gedrukte versie

Klik hier om een gedrukte versie van de profielen te bestellen. Gratis voor NVGzP-leden, niet-leden betalen € 5,50 per profiel plus € 2,– verzendkosten.

Downloaden digitale versie

Klik hier voor profiel klinisch psycholoog

Klik hier  voor profiel klinisch neuropsycholoog

[cd_button text=”Bestel beroepsprofiel” link=”https://www.nvgzp.nl/bestelformulier-beroepsprofiel/” size=”button-normal” precolor=”button-green” class=”centreer”][/cd_button]

 

[cd_button text=”Download profielen” link=”https://www.nvgzp.nl/downloads/” size=”button-normal” precolor=”button-green” class=”centreer”][/cd_button]

website Brochure Klinisch psycholoog 160x230mm maart 2015-1

website Brochure Klinisch Neuropsycholoog 160x230mm maart 2015-1

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.