Berekenen wachttijd GGZ vergemakkelijkt

02-09-2019

 

Vanaf 1 augustus 2019 wordt de transparantieregeling zorgaanbieders GGZ aangepast. Hierdoor kunnen professionals/instellingen in de GGZ voor een andere manier kiezen om de wachttijd te berekenen. Zo moet de opgegeven wachttijd beter aansluiten bij hun dagelijkse werk en bij de daadwerkelijke wachttijd van de patiënt. Verder is veranderd dat professionals/instellingen kunnen voldoen aan hun publicatieplicht door op hun eigen website te verwijzen naar www.kiezenindeggz.nl.

Voorheen mochten alleen de wachttijden uit het verleden worden opgegeven vanuit de transparantieregeling zorgaanbieders GGZ. Nu mogen ook de actuele wachttijden worden opgenomen. Je vindt deze wijziging in artikel 1 van de Transparantieregeling zorgaanbieders GGZ (NR/REG-2024).

Ook nieuw is dat het plaatsen van een link op de eigen website van de professional/instelling naar www.kiezenindeggz.nl. voldoende is. Voorwaarde is wel dat de wachttijden zijn aangeleverd zoals in de regeling staat vermeld. Lees meer in de Transparantieregeling zorgaanbieders GGZ (NR/REG-2024) (in artikel 4.7 punt 7).