Back to work en terug het EPA-café in!

17-09-2021


De enige kroeg die het afgelopen jaar wel op volle toeren draaide: het EPA-café

Het EPA-café staat voor het versterken van de positie van de EPA-psycholoog en het leveren van een bijdrage aan het optimaliseren van de zorg voor de belangrijke EPA-doelgroep. We maken gebruik van elkaars kennis, ervaringen en ideeën en willen niet alleen luisteren maar ook doen!

Binnen de cafés delen EPA-psychologen aan de hand van een thema en een korte inspirerende presentatie hun passie en kennis én staan ze stil bij wat ze graag zouden willen ontwikkelen. Er hebben afgelopen jaar 4 inspirerende bijeenkomsten plaatsgevonden over regiebehandelaarschap, behandeling, positionering en diagnostiek binnen het EPA psychologenschap.

Sluit je aan! Laat je inspireren en overhalen door onderstaande reacties van deelnemers:

“Als EPA-psycholoog ben je meestal een vreemde eend in de geestelijke gezondheidszorg, een rariteit die niet zo vaak voorkomt. Het goede nieuws is dat het EPA-café daar een antwoord op is: een vijver vol vreemde eenden waar je je meteen welkom voelt. Een plek om bij te leren, te netwerken en wat extra optimisme bij te tanken. Dankjewel daarvoor!”

“Heel prettig en essentieel dat deze intervisie voor EPA-behandelaren is opgestart; het is een zeer uitdagend doelgroep met nog deels onontgonnen terrein. De laagdrempelige en medemenselijke sfeer waarin ieder zijn of haar expertise en mening kan delen, helpt enorm om je gesteund te voelen en de behandelingen verder te verbeteren!”

“Het EPA-café biedt je de mogelijkheid om je te verdiepen in je vak en na te laten denken over je rol als EPA-psycholoog. Door de gesprekken met collega’s wordt weer bevestigd hoe leuk en inspirerend ons vak is, maar ook hoe belangrijk het is om stelling te nemen en bij te dragen aan evidence-based en herstelgerichte zorg’.

Meld je aan voor het EPA-café van 5 oktober met als thema ‘Herstel en klachtgericht werken: bijt het of niet?’
Aanmelden kan via dit formulier.

Voor vragen of ideeën voor thema’s: epapsychologen@nvgzp.nl

Wij hopen jullie snel weer te zien!

Rho von Liebenstein
Nancy Keune
Rahja König
Ellen Mens

Data komende EPA-cafés:
Dinsdag 5 oktober 20.00-21.30
Dinsdag16 november 20.00-21.30
Dinsdag 18 januari 20.00 – 21.30
Dinsdag 8 maart 20.00-21.30
Donderdag 21 april 20.00-21.30
Donderdag 9 juni 20.00-21.30