AVG-vragen

08-06-2018


Zoals bekend, is op 25 mei jl. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

Om onze leden te ondersteunen bij het uitvoeren van deze wet, hebben wij in april een model privacyverklaring en een model register ter beschikking gesteld op ons forum in het NVGzP-portal; bij ‘Discussie’ onder topic ‘AVG’. Ook hebben wij sinds 1 mei een telefonisch spreekuur en een helpdesk ingericht voor onze leden, specifiek voor AVG-vragen.

Hier is de afgelopen periode goed gebruik van gemaakt; zowel per mail als per telefoon hebben wij veel leden op weg kunnen helpen met hun AVG-vragen.

Nu de AVG al enkele weken een feit is, merken we dat het aantal vragen m.b.t. de AVG afneemt. Daarom is besloten om met ingang van 15 juni het telefonisch spreekuur op te heffen. Ook het mailadres avg@nvgzp.nl zal per die datum worden opgeheven. Dit betekent niet dat je je vragen niet meer kunt stellen. Deze ontvangen wij bij voorkeur per mail op het mailadres bureau@nvgzp.nl. Wij streven ernaar om je vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Wij hopen jullie op weg geholpen te hebben met de AVG en mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het ons weten via bovengenoemd mailadres.