AVG-programma blijft beschikbaar onder gunstige voorwaarden

15-02-2019

Zoals al eerder aangekondigd, wijzigt er per 1 maart een en ander in het aanbod van P3NL ten aanzien van het AVG-aanbod.

In 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Deze wet verplicht alle organisaties en zzp’ers om verantwoord om te gaan met persoonsgegevens, en om te kunnen aantonen en uitleggen hoe ze dat doen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de controles in de afgelopen maanden opgevoerd. Het aantal meldingen van een mogelijke schending van privacyregels is fors toegenomen. Net als bij bedrijfshulpverlening (BHV) of het installeren van antivirussoftware, is het niet voldoende als u zich eenmalig verdiept in de AVG. De AVG verwacht dat gegevensbescherming in de dagelijkse praktijkvoering is geborgd. Het AVG-programma helpt u om zo gemakkelijk mogelijk aan de eisen van de wet te blijven voldoen.

Deelnemers die vorig jaar via P3NL gebruikgemaakt hebben van het introductie-aanbod van de Stichting AVG voor Verenigingen, hebben de mogelijkheid het AVG-programma te blijven gebruiken. Het is verplicht om blijvend te kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Het komende jaar biedt P3NL dus opnieuw de mogelijkheid het AVG-programma te gebruiken.

Inmiddels zijn er meerdere aanbieders op de markt. P3NL heeft die goed met elkaar vergeleken en zijn blij te kunnen melden dat je bij Stichting AVG kunt blijven. Zij bieden namelijk het laagste tarief in de markt voor het volledige AVG-programma. Ook hoef je niet al je gegevens in een nieuw systeem in te voeren. Het afgesproken tarief is  € 60,- per jaar of € 15,- per kwartaal, exclusief btw. Je betaalt dit tarief direct aan Stichting AVG.
Verder is het belangrijk om te weten dat er nieuwe functies in het programma zijn die het AVG-werk makkelijker maken, zoals een automatische AVG-verklaring. Daarnaast heb je de beschikking over een gratis telefonische juridische AVG Helpdesk.

Inmiddels zijn vorige week alle deelnemers die gebruikmaakten van het AVG-programma, via P3NL per mail op de hoogte gesteld.

Verleng zo snel mogelijk!
Wij adviseren je je licentie te verlengen vóór 1 mei a.s. Dat is namelijk de einddatum van het huidige AVG-programma. Verleng je niet, dan zullen je gegevens nog worden bewaard tot 1 juni 2019. Daarna worden deze vernietigd.

Verlengen in 3 stappen
1. Log in met je huidige inloggegevens op https://avg-programma.nl/r/mijnlicentie.
2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat je licentie per 1 mei verloopt.
3. Klik op deze melding en maak je keuze tussen een licentie voor een jaar of kwartaal.

Aanmelden als nieuwe gebruiker van het programma

Op https://avg-programma.nl kun je je aanmelden als nieuwe gebruiker. Gebruik de kortingscode P3NLAVG70. Je krijgt dan toegang tot het AVG-stappenplan.

In de komende maanden zullen P3NL en de Stichting AVG regelmatig communiceren over de verlenging. Met vragen kun je terecht bij P3NL via info@p3nl.nl of bij de supportdesk van Stichting AVG. De supportdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur op 0183-207803.