AVG-aanbod via P3NL

14-12-2018

Via P3NL konden de leden van de aangesloten verenigingen in het afgelopen jaar gebruikmaken van het eenmalige introductieaanbod om voor € 25,- het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen te gebruiken.

Dankzij de controles in dit programma ben je volledig op de hoogte van alle regels rond de privacy volgens de huidige wet. Ook heb je daarmee een AVG-verklaring kunnen opstellen. De ervaringen met het programma zijn tot nu toe positief. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is inmiddels flink aan het controleren en heeft al ruim 7000 controles uitgevoerd en inmiddels ook al aardig wat boetes uitgedeeld. Gebleken is dat het aspect van de juridische ondersteuning van groot belang is, iets dat in het huidige pakket nog onvoldoende is meegenomen.

Om het aanbod voor de komende jaren voort te kunnen zetten, heeft P3NL gekeken naar de markt. Drie aspecten zijn daarin van belang: de prijs (die varieert van € 60,- per jaar bij de stichting AVG tot
€ 60,- per maand bij een andere partij), de inhoudelijke juridische ondersteuning en de toekomstvastheid: de nieuwe E-privacywet komt er namelijk ook nog aan.

Alles overwegend, heeft P3NL besloten het aanbod van de Stichting AVG aan te bevelen. Als je je het afgelopen jaar hebt ingeschreven via P3NL voor het huidige AVG-programma, dan kun je het aanbod van de stichting AVG half januari 2019 verwachten. In dit aanbod gaat de jaarprijs naar € 60,- excl. btw maar dit pakket biedt dus ook juridische ondersteuning en is meer op maat voor zelfstandig gevestigde psychologen, pedagogen en psychotherapeuten. Ook houdt het nieuwe programma al rekening met de nieuwe E-privacywet die er aan staat te komen. Het huidige AVG-programma stopt per 1 maart 2019. Als je je niet aanmeldt voor het nieuwe pakket van de Stichting AVG, dan heb je vanaf 1 april 2019 geen toegang meer tot het AVG-programma.

Let wel: het incasseren van de jaarlijkse bijdrage gaat NIET meer via P3NL die er als partij tussenuit stapt: ga je in op het nieuwe aanbod, dan doe je voortaan rechtstreeks zaken met de Stichting AVG.