Spannender dan Sotsji: Vandaag mogelijk beslissing over transitie Jeugd GGZ

06-02-2014

Vandaag discussieert de Eerste Kamer over de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten. Naar verwachting zal dit debat leiden tot een definitieve beslissing. De initiatiefnemers van de Petitie Jeugd GGZ doen in een open brief een laatste oproep aan de leden van de Eerste Kamer om niet akkoord te gaan met de overheveling. Zorgvisie geeft een voorbeschouwing van het debat, met standpunten van de grootste partijen.

Bij eerdere behandeling van het wetsvoorstel bleek dat in de Eerste Kamer nog veel vragen leven rondom de transitie van de jeugdzorg. Vooral de positie van de jeugd-GGZ is zeer omstreden. Inmiddels hebben ook de KNAW en de kernhoogleraren psychiatrie zich uitgesproken tegen de plannen. De hoogleraren psychiatrie spreken van een ‘historische vergissing’. Het kabinet blijft echter bij zijn voornemens. De staatssecretaris heeft een alternatief plan van de hand gewezen.

De petitie tegen de overheveling van de Jeugd-GGZ is inmiddels ondertekend door meer dan 93.000 mensen. De petitie zal voorafgaand aan het debat worden aangeboden aan de Eerste Kamer. Daarnaast zullen de organisatoren van de petitie in een open brief een laatste oproep doen aan de Kamerleden. De NVGzP heeft zich aangesloten bij deze oproep.

Lees de open brief aan de Eerste Kamer

Onderteken de petitie

Zie ook Annemarie Jorritsma: voetbalclub kan werk jeugd-GGZ overnemen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.