Alternatief voor CVZ – Besparen met kwaliteit

25-04-2013

Minister Schippers heeft de gezondheidszorg in maart uitgenodigd  om met voorstellen te komen voor alternatieven voor de bezuinigingsvoorstellen van het CVZ (College voor Zorgverzekeringen). Ook de NVGzP en de VGCt zullen hiervoor worden uitgenodigd.

NVGzP en VGCt hebben een commissie ingesteld die hierover een advies gaat voorbereiden. Leden van deze commissie zijn onder anderen Claudi Bockting (hoogleraar Groningen), Arnoud Arntz (hoogleraar Maastricht), Paul Reinders (bestuur NVP) en Els Graafsma (bestuur NVGzP).

Het rapport van de commissie moet uiterlijk 1 september gereed zijn.

Eerder al hebben NVGzP en VGCt hun leden opgeroepen met voorstellen te komen voor alternatieve besparingen. Deze voorstellen zullen door de commissie worden meegenomen.

Een aantal andere organisaties heeft aangegeven graag te willen aanschuiven bij het initiatief. Dit zijn de Vereniging EMDR Nederland, het Netwerk voor Onbegrepeen Lichamelijke Klachten (NOLK), de NVVS (seksuologie), de vereniging Emotion Focussed Therapy en de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.