2500ste lid: Geralien Bonnema

15-03-2016

Peter van Drunen

Vorige week kon de NVGzP haar 2500ste lid begroeten. De gelukkige is Geralien Bonnema (48), gz-psycholoog bij Lentis Groningen. Naast het gebruikelijke welkomstgeschenk ontvangt zij een jaar lang gratis lidmaatschap van de NVGzP.

Na haar psychologiestudie heeft Geralien jarenlang als masterpsycholoog gewerkt in de V&V-sector. Van 2009 tot 2011 volgde zij de opleiding tot gz-psycholoog in Groningen. Nu is zij werkzaam bij het ambulante team ouderen van Lentis in Groningen. Daarnaast is zijn één dag in de week als eerstelijnspsycholoog werkzaam voor Direct Psychologie, een instelling met vestigingen in Heerenveen, Drachten en Zwolle.

Geralien was aanvankelijk een beetje sceptisch over de NVGzP: “Nog een vereniging erbij, ik vroeg me af of dat wel zo nodig was.” Maar inmiddels ziet ze wat de meerwaarde is van een aparte vereniging voor BIG-geregistreerde psychologen. “Er zijn veel thema’s waarbij de NVGzP goed werk kan doen: de herregistratie, het kwaliteitsstatuut, belangenbehartiging. Daarnaast vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven over wat er speelt op ons vakgebied. Dat was voor mij reden om nu toch lid te worden.”

Geralien vindt het wel belangrijk dat de NVGzP goed samenwerkt met andere verenigingen: “we moeten niet de zoveelste vereniging worden, maar als psychologen zoveel mogelijk samen optrekken.” Als een belangrijke taak voor de NVGzP ziet ze daarbij de profilering van de gz-psycholoog: “het is voor externe partijen belangrijk om te weten waar de gz-psycholoog voor staat.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.