2400ste lid: Tamar Drescher

10-12-2015

Woensdag 9 december kon de NVGzP zijn 2400ste lid noteren: Tamar Drescher (40), klinisch psycholoog uit Amsterdam. 

“Wat ontzettend grappig”, reageert Tamar op de mededeling dat zij ons 2400ste lid is. “Ik ben lid van de supervisorencommissie van de VGCt, en werd door twee mede-leden op het spoor gezet van de NVGzP. Met alle veranderingen  in de GGZ is het belangrijk dat er een club is die zich inzet voor de positie van gz-psychologen en klinisch psychologen. Denk aan het hoofdbehandelaarschap in de gespecialiseerde GGZ: het zou jammer zijn als dit betekent dat gz-psychologen uit de gespecialiseerde GGZ zouden verdwijnen.”

Tamar is werkzaam als klinisch psycholoog bij de afdeling Psychotrauma en Persoonlijkheidsproblematiek van PsyQ in Amsterdam. Zij houdt zich daar vooral bezig met traumabehandeling, variërend van trauma’s als gevolg van seksueel misbruik en geweld tot bedrijfsongevallen en verlies van kinderen bij de geboorte. “Zwaar werk, maar het geeft ook veel voldoening. Ik werk vooral met cognitieve gedragstherapie en EMDR, in mijn ogen een heel goede combinatie.”

Tamar is vooral lid geworden van de NVGzP om beter op de hoogte zijn van alles wat er speelt rondom de psycholoog in de gezondheidszorg. “Er verandert de laatste jaren zoveel, het is belangrijk om de vinger aan de pols te houden. We hebben een sterke lobby nodig voor de gz-psycholoog en de klinisch psycholoog”. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat de NVGzP zich inzet voor opleiding en competentie-ontwikkeling. “Door de bezuinigingen komt dat steeds meer onder druk te staan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.