Kamer Specialisten

Kamer Specialisten

Actuele samenstelling

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

drs. Boukje Lobbrecht (voorzitter)

klinisch psycholoog

dr. Esther van den Berg

klinisch neuropsycholoog

dr. Annemiek van Dijke

klinisch neuropsycholoog

drs. Femke Kuipers

gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog

drs. Saskia Giskes

gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog

drs. Umberto Argese

klinisch psycholoog

drs. Laura Schellekens

klinisch neuropsycholoog

dr. Fleur Kraanen

gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog

drs. Leonien Rigterink

gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog

Netwerkleden

 1. drs. Carlos Croes, klinisch psycholoog
 2. drs. Joke Nuchelmans – Wijnen, klinisch psycholoog
 3. drs. Marjon Seriese, klinisch psycholoog

 

Visie kamer Specialisten

De psycholoog specialist kenmerkt zich door het tonen van klinisch leiderschap en het streven naar kwalitatief goede zorg die toekomstbestendig is. Als verbindende professional draagt de specialist bij aan samenwerking in alle aspecten van de zorg waarbij binnen de complexe problematiek de cliënt centraal staat. De kwaliteit wordt geborgd door wetenschap te verbinden met de praktijk. Innovatie en het betaalbaar houden van de zorg zijn daarbij belangrijke elementen.

Missie kamer Specialisten

 • Het versterken van de positie van de psychologisch specialisten.
 • De belangenbehartiging van de psychologisch specialisten.
 • Verbetering van de zorg vanuit het adagium ‘Juiste zorg door de juiste professional’

De kamer kenmerkt zich door een proactieve stijl die verbindend is en resultaatgericht. Zowel richting stakeholders als naar het netwerk van leden

 

Wie zijn we?
De kamer Specialisten van de NVGzP is het enige landelijke gremium dat zich specifiek inzet voor de belangenbehartiging en ontwikkeling van de positie van de k(n)P-ers in brede zin. Een belangrijk doel is om te zorgen voor een stevige, zichtbare en herkenbare positie van de specialist in de psychologische zorg. Deze specialist heeft een verbindende rol, gericht op samenwerking met andere professionals in de zorg en met een eigen signatuur.

Hoe zijn we actief?
Vanuit deze visie zijn wij actief op verschillende niveaus. Op landelijk niveau zijn wij zowel participerend (bijvoorbeeld in cao-onderhandelingen) als signalerend t.a.v. de positie van de specialist. Dit heeft o.a. geresulteerd in een generieke functieomschrijving. Daarnaast zijn we actief op instellings- en individueel niveau om de zichtbaarheid van specialisten te vergroten. Je kunt dan denken aan het creëren van een netwerk van specialisten, sparring partner t.a.v. positionering binnen de organisatie, aanspreekpunt voor zorgen vanuit instellingsvakgroepen en het doen van landelijke enquêtes.

Een greep uit onze doelen voor 2021:

 • Gesprekspartner zijn voor stakeholders voor kwaliteit en betaalbaarheid van zorg.
 • Bijdragen aan: landelijk actieplan passende zorg, ontwikkelingen preventie, regionalisering van zorg.
 • Meer specialisten in de traditionele en social media.
 • Betrokken zijn bij routekaart nieuwe beroepenstructuur.
 • Arbeidsvoorwaarden die passend zijn (vergoeding nascholing conform AMS, FWG 75/80, PS in medische- professionele staven).
 • verbinding met medisch specialisten op gezamenlijke dossiers.

Wil je meer weten over ons, onze acties en missie en visie, bekijk dan de berichtgeving vanuit de kamer (nieuwsbrieven, resultaten enquêtes, jaarplan) op deze site. Ook kun je ons altijd mailen op kamerspecialisten@nvgzp.nl. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen, signalering en ideeën.

 • Klik hier voor een uitgebreid profiel van de klinisch psycholoog, met portretten van klinisch psychologen in verschillende werkgebieden.
 • Klik hier voor een uitgebreid profiel van de klinisch neuropsycholoog, met portretten van klinisch neuropsychologen in verschillende werkgebieden.

Documenten