Fusie NVGzP en NIP

NIP en NVGzP fuseren op 1 oktober 2022

Samen verder als één krachtige beroepsvereniging

Gisteravond namen de ledenraden van zowel de NVGzP als het NIP het definitieve besluit om per 1 oktober aanstaande samen te gaan als één nieuwe, grotere beroepsvereniging. De gefuseerde beroepsvereniging gaat vanaf dat moment door onder de naam Nederlands Instituut van Psychologen, afgekort NIP.

Eén krachtige beroepsvereniging
Met dit positieve besluit worden we één krachtige beroepsvereniging, waar plaats is voor alle master en postmaster opgeleide psychologen in de volle breedte van de psychologie. In deze vereniging versterken we nu met nog meer psychologen de beroepsidentiteit en treden we gezamenlijk op. We zullen onze stem nog krachtiger laten horen en zo de belangen van onze verschillende beroepsgroepen nog beter dan voorheen behartigen. Voor onze leden verbreden we bovendien ook nog onze dienstverlening.

Wat betekent dit voor leden?
Voor alle leden van de beide verenigingen brengt de fusie voordelen met zich mee. Het combineren van het beste dat beide verenigingen te bieden hebben in profilering van het beroep, dienstverlening en ledenvoordelen, vormt nu het hart van de nieuwe organisatie. Alle leden van de NVGzP en het NIP hebben vanochtend een mail gekregen met daarin meer informatie over wat de fusie voor hen persoonlijk betekent.

NVGzP Voorzitter Rudolf Ponds en vice-voorzitter Boukje Lobbrecht tekenen fusie documenten. Foto: Merlijn Janssen Steenberg

Laatste nieuws over de fusie:

Ledenraden beslissen definitief op 21 september 2022 (14 september 2022)

Brief ledenraad aan leden (16 juni 2022)

Unanieme instemming ledenraden – (2 juni 2022)

Intentie wordt fusievoorstel op 30 mei 2022 – (19 mei 2022)