Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LVB en hechting | Webinar

maart 30 @ 13:00 - 15:00 CEST

€99

We hebben allemaal een fundamenteel ingebakken verlangen naar zorg en troost van een zorgfiguur. Als je voelt dat dit er niet is doet dat pijn, dat is onaangenaam.

Een veilige hechting is belangrijk voor ieder mens. Dit zorgt namelijk voor basisveiligheid en is nodig voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling. Omdat de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking anders verloopt is de kans op een verstoorde hechting groot. Een onveilige of verstoorde hechting kan de oorzaak zijn van veel onbegrepen gedrag.

Hechtingsproblematiek kan bij mensen met een verstandelijke beperking op verschillende manieren tot uiting komen. Als zorgprofessional is het daarom belangrijk om te weten hoe jij hechtingsproblemen signaleert, maar ook hoe jij het beste met hechtingsproblemen omgaat. Maar wat is hechting eigenlijk? Wanneer is er sprake van een hechtingsprobleem of hechtingsstoornis? Met wie is jouw cliënt verbonden? En waar moet jij op letten bij hechtingsproblematiek? Leer hechtingsproblematiek herkennen en weet hoe jij omgaat met hechtingsproblemen.

Handreiking Problematische gehechtheid bij jeugdigen met een LVB

Gegevens

Datum:
maart 30
Tijd:
13:00 - 15:00 CEST
Kosten:
€99
Evenement Categorie:

Locatie

online
Nederland