Doe het zelf

28-09-2022

Een doe-het-zelf- winkel. Dat is een beetje hoe ik het aantrof in 2016 toen ik in dienst trad bij de NVGzP. Inge, onze office-manager, en ik maakten samen de nieuwsbrief en beantwoordden samen de ledenvragen. Soms door zelf te zoeken via internet want het zal jullie niet verbazen; af en toe zijn antwoorden op ledenvragen prima op deze manier te vinden . We waren niet bijster inhoudelijk, maar wisten samen met het toenmalige bestuur dat de inhoud leidend moest zijn en worden voor onze vereniging. En kijk wat er veranderd is en hoe ik het achterlaat in 2022. Er zijn altijd minstens 3 mensen met het inhoudelijk en gedegen beantwoorden van ledenvragen bezig. En de nieuwsbrief doen we met een heel team. We letten goed op en zijn altijd bezig om te zoeken naar wat voor leden belangrijke informatie is en we vernieuwen ons voortdurend. We zijn zichtbaarder dan ooit en zetten het beroep op de kaart. Als ik dit opschrijf word ik er blij van. En verder kleuren we graag buiten de lijntjes; de verbindende dwarsliggers, dat is de NVGzP geworden en waar ik trots op ben.

Ik weet niet of jullie het weten, maar we hebben een goed team bij de NVGzP dat prettig samenwerkt met het bestuur. De samenwerking is goed, we zijn bloedserieus en we lachen veel. Op zijn tijd halen we een grap uit met elkaar.
Wat geen grap is en toch goed, is mijn vertrek. De fusie is er, en ook al is menig lid bij ons hier aarzelend over, de enige beweging is voorwaarts en dat gaan jullie doen. Het beroep is vakvolwassen aan het worden Mijn tijd zit er op en het is tijd dat de gz-psychologen en de specialisten meer dan nu aan de juiste tafels komen te zitten. En dat kan en gaat gebeuren in de nieuwe vereniging NIP.  Dat doen we goed met z’n allen. Door samen te werken als psychologen in een grote vereniging, laten we ook zien dat psychologen dit prima kunnen, ook al verwacht men het niet van ons. Dus ga het waarmaken met z’n allen!

Ik kijk terug op 10 jaren NVGzP, waarvan ik er 6 heb meegemaakt en waarin we van betekenis zijn geworden voor het veld. Het gaat goed en dat betekent dat het goed is om te gaan. Voor nu is het klaar. Let op elkaar en ga het samen doen!

Lees alle blogs >>