Adieu, lezers

31-05-2016

 

Peter van Drunen

“If you’re dreams don’t scare you, they aren’t big enough”. Met dat ambivalente gevoel werd in 2012 het besluit genomen tot oprichting van de NVGzP.

Jarenlang was in het klein gedroomd over manieren om binnen de bestaande verenigingen beter op te komen voor de gz-psycholoog en de specialisten. Veilig, maar het liep telkens op niets uit. Het werd tijd voor de Grote Stap: de oprichting van een eigen vereniging. Scary as hell: zouden we voldoende aantrekkelijk zijn als alternatief voor bestaande verenigingen? Meer kunnen worden dan een muis die brult? Het antwoord is inmiddels bekend: met meer dan 2.600 leden heeft de NVGzP zich bewezen als vereniging van en voor gz-psychologen en specialisten.

Tot mijn taken als eerste medewerker van de NVGzP behoorde onder andere het opzetten van de communicatie met onze leden, vooral via de website en onze Nieuwsbrief. De Werdegang van deze media weerspiegelt de snelle ontwikkeling van de NVGzP. In het begin was elk artikel, elke reactie een mijlpaal. Nu zijn we gewend aan drie Nieuwsbrieven per maand, een veelvoud daarvan  aan artikelen en berichten, en meer dan tienduizend unieke bezoekers per maand. Dat betekent dat onze website niet alleen voor leden, maar ook voor vele niet-leden een belangrijke bron van informatie is.

Google Analytics als ROM

Informatieve websites staan niet hoog in de pikorde van publicaties. Ten onrechte: ik vond het  inhoudelijk beheer van een website in veel opzichten complexer en veeleisender dan het schrijven van een artikel of boek.

Tegelijkertijd is het misschien wel het dankbaarste werk dat ik ooit gedaan heb. Anders dan bij boeken of tijdschriftpublicaties is er de mogelijkheid direct op het nieuws te zitten – zonder vertraging door productie en verspreiding.

Net zo direct is de feedback – binnen een dag  heb je zicht op de resultaten van je werk, door de Routine Outcome Monitoring van Google Analytics: welk artikel wordt gelezen, en welk niet? Waar blijft de lezer hangen, en waar haakt ie af? Zo leerde ik, dat u (voor mij onverwacht) niet zo geïnteresseerd in de laatste berichtgeving uit ‘Den Haag’,  maar wel in tuchtrecht-nieuws, en berichtgeving over cao’s en de arbeidsmarkt voor gz-psychologen.

Nieuwsjunk

De actualiteit van een website heeft ook een keerzijde. Je moet een beetje een nieuwsjunk zijn om dit werk goed te kunnen doen: alert zijn op nieuws, leven op het ritme van de actualiteit. Dat is een leuke ervaring, maar het laat tegelijkertijd weinig ruimte voor andere zaken. Daarom heb ik besloten het stokje na drieëneenhalf jaar over te dragen.

Dus lezers: dank voor jullie aandacht, jullie reacties, commentaar en complimenten, en adieu!

15 thoughts on “Adieu, lezers

 1. Beste Peter,
  terugkijkend moet worden geconstateerd dat genoemd besluit uit 2012 één van de beste was voor onze beroepsgroep sinds tijden. Niet alleen het huidige ledenaantal ondersteunt dat, ook de wapenfeiten en het aantal tafels waar de NVGZP anno 2016 mag aanschuiven weerspiegelt dat. Volgers zijn er genoeg, het gaat om de voortrekkers. En een voortrekker dat ben jij, hartelijk dank voor jouw inzet voor onze club!

 2. Ha Peter, wel kaal om na al die jaren samenwerken beide niet meer actief betrokken te zijn bij de NVGzP. Het was een super mooie tijd. Ik ben altijd onder de indruk geweest van je effectieve manier van werken, waardoor je op een aangename wijze zo ontzettend veel voor elkaar hebt gekregen. Zonder jou zou de NVGzP niet zijn wat zij nu is en niet staan waar zij nu staat. Een droom van enkele werd, mede door jouw inzet, een stevige realiteit voor velen!

 3. Beste Peter,

  In mijn optiek vullen de (doelstellingen van) de VGCt en de NVGzP elkaar heel goed aan. Jij deelde die visie en dat gaf een goede basis onder onze samenwerking de afgelopen circa drie jaar. We hebben veel gesprekken gevoerd. Ik ben er van overtuigd dat de NVGzP zonder jou en jouw inspanningen niet aan die 2600 leden was gekomen. Hulde!. Hoop op voortzetting op een of andere manier

 4. Peter, erg jammer dat je weg gaat. Ik vond je een heel prettige overleg- en samenwerkingspartner, maar ik hoop dat we elkaar weer elders tegen zullen komen.

 5. Peter, dank je wel. “The first step is the hardest”. Je bent echt een wegbereider voor de vereniging. Een vereniging die uiteraard bestaat uit leden, die aan elkaar verbonden worden door communicatie. Communicatie is het cement. Daarin heb jij gezien de aantallen bezoekers aan onze website een belangrijk, niet te missen, fundament gelegd!

 6. Mooie blog, Peter, dank voor al je inspanningen, met name achter de schermen om de vereniging op te bouwen. Adieu (oftewel ‘we zien elkaar bij God’) vind ik alleen niet je beste slotwoord. Ik zou zeggen ’tot ziens’, want GGZ-land zonder Peter van Drunen is ondenkbaar!

 7. Hi Peter, veel waarde(ring) voor de tot standkoming van een BIG-psychologen gemeenschap, de NVGzP, die inmiddels in het veld een stevige positie heeft verworven en daar verder mee gaat. Je hebt daar een grote rol in vervuld: schrijvend, stimulerend, niet aflatend, alert en creatief. Veel dank! We blijven samenwerken , dat is zeker.

 8. Hoi Peter, ik zal je inzet in deze missen, tenzij er een goede vervanger voor terug komt. Dan nog zal je in zekere zin gemist worden. Dank voor de samenwerking de afgelopen twee jaar. Succes!

 9. Peter, we hebben de nodige keren samengewerkt afgelopen jaren. Ik vind het dan ook erg jammer dat je weggaat bij de NVGzP! Dank voor jouw inzet en wellicht zien we elkaar weer.

 10. Dank Peter, voor het vele en het goede.
  Tijd nu voor andere dingen.
  Ik wens je ook daarbij veel succes.

 11. Peter, wat ontzettend jammer dat je stopt met deze functie. Je hebt mergewerkt aan de oprichting van een vereniging die zijn beloftes nakomt, met als kloppend hart de website. Ik hoefde niet meer alles op te zoeken, met jullie site was ik direct goed geïnformeerd. En ook bij persoonlijke vragen gaf je snel en goed advies ovrr het ingewikkeld politieke gebeuren in de ggz. Ik wens je het beste en hoop dat je opvolger dit stokje goed kan overnemen.

 12. Peter, een belangrijke stille kracht in deze motor! Joost was iedere keer weer vol lof over je. Benieuwd wat je nu hierna gaat doen!

 13. Dag Peter, dank je wel voor je blog en je inzet in deze; zonder jou zouden we niet zo ver zijn gekomen!
  Anneloes van Baar

 14. Beste Peter,

  Wat een prachtig werk heb je mogen doen en je bent een belangrijk onderdeel van de NVGzP. Ik heb altijd met veel plezier met je samengewerkt. Ik wens je mooie, soms enge, dromen voor de toekomst.

  Groeten Senne

 15. Dank voor het goede werk. Ook voor mij is de site van de NVGzP de afgelopen jaren de “go-to-website” geworden voor nieuws en informatie over de GGZ.

Comments zijn gesloten