Voor een vraag aan de juridische helpdesk klik hier

De NVGzP/VvAA juridische helpdesk biedt juridisch advies bij kwesties die te maken hebben met je beroepsuitoefening of praktijkvoering, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht, zorgverzekeringsrecht of gezondheidsrecht.  

De juridische helpdesk is kosteloos voor leden van de NVGzP die tevens lid of kennismakingslid zijn van VVAA. NVGzP-leden die geen lid zijn van VVAA kunnen voor
€ 24 een jaarabonnement nemen op de juridische helpdesk. 

Voor NVGzP-leden die geen lid of kennismakingslid zijn van de VvAA en geen abonnement hebben op de juridische helpdesk kost een advies van de juridische helpdesk € 85 ex. BTW.
Je kunt tussentijds lid worden van de VvAA of een abonnement nemen op de juridische helpdesk via Mijn NVGzP of een mailtje aan het secretariaat. Als je je tussentijds aanmeldt, geldt dat je vanaf de eerste maandag van de volgende maand gebruik kunt maken van de diensten van de helpdesk.

 

Gespecialiseerde juridische hulp

De helpdesk wordt bemenst door gespecialiseerde juristen van  VvAA. Zij  adviseren  en informeren je telefonisch over juridische aspecten van je  praktijkvoering en  beroepsuitoefening,  bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht en  gezondheidsrecht.

De juristen van VvAA geven antwoord op vragen zoals ‘Wat is mijn rechtspositie?’, ‘Hoe moet ik handelen in een zaak die tegen mij is aangespannen?’, en ‘Welke juridische stappen moet ik ondernemen?’. De helpdesk is exclusief voor leden van de NVGzP.

De helpdesk is zowel bestemd voor preventief advies als voor conflictsituaties. Hierbij kun je denken aan alle kwesties waarmee je in je beroepssituatie te maken kunt krijgen. Indien je vraag niet tot de expertise van de VvAA-juristen behoort of te complex is voor een telefonisch consult, zullen de juristen van de helpdesk je kunnen doorverwijzen. Indien je vraag niet tot de expertise van de VvAA-juristen behoort of te complex is voor een telefonisch consult, dan kunnen de juristen van de helpdesk je doorverwijzen. Heb je een rechtsbijstandverzekering bij de VvAA, dan beoordeelt de jurist in hoeverre de voorgelegde kwestie daaronder zou kunnen vallen. Heb je geen rechtsbijstandverzekering bij VvAA, dan zal de jurist je doorverwijzen. Hieraan zijn dan mogelijk kosten verbonden.
Klik hier voor vragen waarmee je terecht kunt bij de NVGzP/VvAA juridische helpdesk.

Meer diensten

Naast de  juridische helpdesk bieden NVGzP en VvAA ook verzekeringen voor NVGzP-leden met korting: een arbeidsongeschiktheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsrechtsbijstandverzekering en een zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Over VvAA

VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg in dienst van meer dan 110.000 professionals in de Nederlandse gezondheidszorg: medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, belastingadvies, praktijkfinanciering, vestigingsbegeleiding, opleidingen, reizen via een eigen reisbureau en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren door het hele land.

De NVGzP/VvAA Juridische helpdesk maak onderdeel uit van het dienstenpakket dat NVGzP en VvAA samen hebben ontwikkeld. Andere onderdelen van dit pakket zijn de NVGzP/VvAA verzekeringen en het gratis kennismakingslidmaatschap van VvAA voor NVGzP-leden.

Altijd op de hoogte zijn?

Word lid, volg ons op Twitter @nvgzp of abonneer je op onze Nieuwsbrief.

Dit bericht delen?

Klik op een van de buttons om dit bericht te delen met collega’s of andere geïnteresseerden.

Er zijn nog geen reacties gegeven.


Reageren?

Klik op de button en plaats je reactie onder dit artikel.